Stichting Corsowagen Tiel

Stichting Corsowagen Tiel (Corsoclub Tiel) vierde in 2010 haar 40e jubileum. De Stichting Corsowagen Tiel heeft ongeveer 120 leden van alle leeftijden. Ieder jaar bouwen wij corsowagens in de categorieën Grote wagens en Jeugdwagens en leggen wij een fruitmozaïek aan de gracht in het centrum van Tiel.

De club heeft een lassersgroep die de constructies en techniek van de wagens maken. De "plakploeg" gaast de wagens, voorziet de wagens van papier-maché, schildert de wagens en beplakt ze met zaden, fruit en groenten.

De enthousiaste groep vrijwilligers is het gehele jaar door aan het werk op de bouwplaats, maar de climax is toch wel de week voor het corso, met als uitschieter de vrijdagnacht wanneer alle zeilen bijgezet worden en we de hele nacht keihard doorwerken om de wagens de volgende ochtend op tijd bij de jury en op het parcours te krijgen.

Hoe wij te werk gaan, is te lezen op de pagina "Hoe bouwen wij...". Aan de hand van één van de grootste corsowagens ooit (De Laatste Slag uit 2009) zal hier een beschrijving gegeven worden van de totstandkoming van dit spektakel, waarmee Corsoclub Tiel uiteindelijk op de 2e plaats eindigde.

Kom tijdens de tentoonstelling van het Fruitcorso eens bij één van onze wagens langs of breng een bezoek aan onze bouwplaats, wij leggen graag alles over onze wagens uit.

Je kunt ons natuurlijk ook altijd mailen (Contact).

Terug...